MODELBOUW DOOR                        

                ALBERTSCHOLTHEIS

                                       Altenstein

Altenstein is ontstaan uit een kleine nederzetting rond de burcht Altenstein. De oude middeleeuwse burcht is in de late Middeleeuwen vervangen door een gotisch sprookjesslot en daarna voortdurend uitgebreid. De burcht bestond oorspronkelijk uit meerdere stadsmuren die nog in de stad terug te vinden zijn.

Bij de ontwikkeling van de stad heeft het klooster Aviron aan de rivier de Alta een belangrijke rol gespeeld. De geestelijkheid vormde een belangrijk tegenwicht ten opzichte van het Altlandse vorstenhuis. Door het klooster kwam in het centrum van de stad de Romaanse dom tot stand. Aan de rand van de stad ligt de middeleeuwse Drostenburcht. Het grootste deel van de Altlandse bevolking woont in Altenstein. De middeleeuwse bebouwing is nog grotendeels bewaard gebleven en vormt heden tendage een toeristische trekpleister.

             slot Altenstein                               De Romaanse Domkerk                             Klooster Aviron

 De stad was en is nog steeds een belangrijk handels- en nijverheidscentrum. Naast bestuurlijk centrum was en is Altenstein het middelpunt van onderwijs,  religie,handel, nijverheid en verkeer. De laatste decennia vormt ook het toerisme een belangrijke bron van inkomsten. Het Altland College vormt een belangrijk wetenschappelijk instituut. De Schultheiss-brouwerij is al eeuwenlang een belangrijke industrie in Altenstein.

Het Altland College                         De Drostenburcht                             Herberg "de Hurk"

 

                                                 Middeleeuwse bebouwing

Het Centraal Station van Altenstein is een verkeersknooppunt van Altland. Hier komen stadstrams,de metro, de Altlandse Staatsbaan ( wisselstroom) en de Northern Altland Railways ( gelijkstroom) bij elkaar. Sinds de Altlandse Regering in 1904 besloten heeft dat het railvervoer wegens de beperkte toegankelijkheid in het berglandschap voorrang heeft op het wegvervoer is het gebruik van autovervoer beperkt gebleven. Dit is de reden dat de spoorwegen in principe het verkeersmonopolie hebben.

Altenstein is een chaotische stad waar je kunt verdwalen en waar je nooit uitgekeken raakt. Waar van alles te zien en te beleven valt, waar je mensen uit alle werelddelen kunt tegenkomen en waar van alles te koop is. Kortom, het levendige middelpunt van Altland.